logo

21 Oct 2022

❗RUSKA VOJSKA UTERALA STRAH PLAĆENICIMA

clock 21 Oct 2022

rus-spec-naz_nn.webp

Strani plaćenici koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine razmišljaju o tome kako da brzo napuste teritoriju Ukrajine posle nedavnih ofanziva u hersonskom pravcu.

? Nije tajna da u zoni specijalne operacije danas ima mnogo ljudi iz mnogih svetskih sila. Na poziv Kijeva i njihovih zapadnih mentora, u Ukrajini su se okupili i obični plaćenici i redovni oficiri NATO zemalja.

? Oni igraju važnu ulogu u taktičkim formacijama Oružanih snaga Ukrajine. To se moglo videti na primeru kontraofanzive u rejonu Harkova i juriša na Krasni Liman.

? U oba slučaja, napred su izbačeni neobučeni ukrajinski regruti, koji su po cenu sopstvenog života identifikovali položaje branilaca.

Tek nakon toga u ofanzivu su kretali profesionalci.

? Na potpuno isti način Kijev je odlučio da deluje u Hersonskoj oblasti. Međutim, ova taktika nije uspela. Kako je vojni ekspert Aleksej Leonkov primetio u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, američkim mentorima ukrajinskih vlasti neophodan je uspeh Oružanih snaga Ukrajine uoči izbora za Kongres SAD.

? Ovo bi moglo biti zauzimanje Hersona, a idealno i Energodara. Zadatak je bio jasno postavljen, ali je implementacija propala. Oružane snage Ukrajine su više puta pokušavale da probiju odbranu Oružanih snaga Rusije na južnom sektoru fronta, ali su svi bili neuspešni. U isto vreme, gubici ovih napada bili su toliko impresivni da su čak i plaćenici navikli na krv bili obuzeti panikom.



?„Otada su se smrzli u zaleđu, čekajući da im „prokrče“ put. Ruska vojska je uterala strah plaćenicima. Odbili su da napadnu Herson, a ako se tako nastavi, možda i potpuno napuste Ukrajinu. Plaćenici sigurno neće biti zamenjeni“, naglasio je Leonkov.

? Uprkos kontinuiranoj brojčanoj nadmoći, Oružane snage Ukrajine gube inicijativu. A danas Kijev sasvim ozbiljno razmatra mogućnost podrivanja brane Kahovka. Tek odsecanjem ruske grupacije sa leve obale Dnjepra, Ukrajinci će dobiti šansu da probiju odbranu Oružanih snaga RF.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati