logo

23 Oct 2022

DODIK SA MEĆAVNIKA POSLAO PORUKU ZAPADU

clock 23 Oct 2022

dodik-mecavnik_nn.webp

U nenormalnim vremenima sve što je normalno poprima neke druge akcente, pa je tako i sa koncertom proslavljenog ruskog pijaniste Borisa Berezovskog, poručio je sa Mećavnika Milorad Dodik, doskorašnji srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD.

◽ Dodik je stigao na Mećavnik gde se održava festival „Kustendorf Klasik“ na kome će večeras na stupiti Berezovski koji važi za jednog od najvećih virtuoza današnjice.

◽ Na pitanje da li dodatnu težinu današnjem događaju daje to što nastupa ruski pijanista i to u vremenu kad se otkazuje sve što je rusko, Dodik kaže za Sputnjik da je sasvim je normalno održavati ovakve manifestacije i festivale.



◽„U današnje vreme kad čitav Zapad Rusima, i umetnicima, širom Evrope i sveta tzv. zapadnog sveta pokušava da zabrani iskazivanje umetničkih vrednosti veoma je važno što smo danas ovde na ovom mestu i što imamo priliku da prisustvujemo ovom važnom koncertu. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da sam stigao na poziv mog velikog prijatelja Emira Kusturice“, rekao je Dodik.

◽ Festival „Kustendorf klasik“ se održava u okviru projekta rusko-srpskog programa socijalnih inicijativa „Zajedno“ u realizaciji kompanije „Gasprom njeft“.

◽ Osvrnuvši se na protekle izbore, srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Sputnjik da su za njega neupitni rezultati izbora, održani početkom oktobra, a da sve što se sada dešava predstavlja skrnavljenje izborne volje naroda.



◽„Slavimo od noći izbora, to je bilo jasno, a ostalo sve posle toga je špekulacija“, rekao je Dodik, povodom ponovnog brojanja glasova za predsednika i potpredsednika RS.

◽ Komentarišući što u BiH još nisu saopšteni konačni rezultati izbora, Dodik je rekao:

◽„To je rezultat strukture BiH, pokušaj da svako drugome nametne neku svoju volju, zagorča život ako je to moguće, a to nije način na koji BiH može da živi duže vreme. BiH je još uvek je pod snažnim protektoratom stranaca u pokušaju da očuvaju neku imaginaciju o njoj“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati