logo

27 Oct 2022

DEMOKRATSKI KONGRESMENI TRAŽE PREGOVORE SA RUSIJOM

clock 27 Oct 2022

sad-kongres_nn.webp

Zapadna štampa u jutrošnjim izdanjima komentariše pismo demokratskih kongresmena Beloj kući u kojem se američka administracija poziva na pregovore sa Rusijom.

?„Fajnenšel Tajms“ smatra da to simbolizuje početak „novog fronta pritiska“ na Bajdenovu strategiju podrške Ukrajini. „Vašington post“ naglašava da je ovo prvi put da članovi američkih demokrata „guraju“ sopstvenog predsednika da promeni svoj pristup Ukrajini.



? List sugeriše da će pismo stvoriti određene probleme Bajdenu, s obzirom da on pokušava da zadrži domaću podršku za svoje akcije u Ukrajini, posebno zbog činjenice da republikanci u novom Kongresu prete da će smanjiti iznos sredstava namenjenih Kijevu.

?„Vol Strit Džurnal“ napominje da su demokrate pozvale ne samo na direktne pregovore, već su navele i potrebu da se „koordinira vojna i ekonomska pomoć Ukrajini“, pronađe način da se uspostavi prekid vatre, istraže mogućnost pružanja bezbednosnih garancija svim stranama u sukobu , a takođe i ublaže neke sankcije kako bi se podstakao dijalog sa Rusijom

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati