logo

27 Oct 2022

VUČIĆ SE OBRATIO POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

clock 27 Oct 2022

av_nn.webp

„Dobili smo demarš od predstavnika Kvinte i EU, usaglašene stavove sa dve tačke. Jedna se tiče tablica a druga energetika. U tački dva se kaže da treba da razumemo da je kosovska akcija u vezi tablica legitimna i da je problem u vremenu i metodama. Saopštio sam da to nije istina, da je reč o notornim lažima i da to nigde ne piše“, dodao je.

? Vučić je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao i da su KS tablice statusno neutralne, ali da „oni za njih neće ni da čuju“.

„Oni kažu ne može, kažu da su ukinuli KS tablice, da mogu samo RKS tablice. To što priča Priština, Evropska unija, nigde ne piše. Može im se. Ja ponavljam, mi prihvatamo KS tablice, statusno neutralne tablice, ali oni neće ni da čuju“, kazao je Vučić.

?„To što oni pričaju, to što priča Kvinta, Priština, to ne postoji nigde, nigde ne piše, ali baš ih briga. Ukazao sam im na to, nisam dobio odgovor. Baš ih briga“, rekao je predsednik.



?„Upoznali smo ih i sa odgovorom koji ćemo uputiti u roku od 24 sata: Spremni smo i za razgovore i pregovore, ali postoje stvari koje ne možemo da prihvatimo, o čemu smo ih i obavestili u tom planu“, rekao je i dodao:

?„Ono što je veoma važno to je da uloga NATO nije da bude skretničar na severu KiM i da se bori protiv lokalnog srpskog stanovništva, koji se bori protiv urušavanja poretka UN“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati