logo

28 Oct 2022

PUTIN O POSETI PELOSIJEVE TAJVANU: ZAŠTO JE TA BABA MORALA DA SE MOTA TAMO

clock 28 Oct 2022

putin1_nn.webp

Komentarišući posetu Tajvanu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, ruski lider je ukazao na iracionalnost postupaka Vašingtona.

?"Dešava se to što se dešava - tragedija u Ukrajini. Ceo Zapad se obrušio na nas, pokušavajući da upropaste našu ekonomiju, isporučuju Ukrajini oružje i municiju u vrednosti milijarde dolara, oni se bore protiv Rusije. Ali zašto u isto vreme treba kvariti odnose sa Kinom? Da li su normalni? To je potpuno suprotno zdravom razumu i logici“, rekao je Putin.



?„Zašto je ta baba (Pelosi) morala da se mota na Tajvanu da bi isprovocirala Kinu na neku vrstu uzvratne reakcije, dok u isto vreme sa Rusijom ne mogu nikako da regulišu odnose zbog onoga što se dešava u Ukrajini? Gluposti. Izgleda li da u svemu tome ima neke suptilne duboke ideje? Mislim da nema. To je sve glupost.

? Samopouzdanje i osećaj nekažnjivosti – to je ono što leži u osnovi ovakvih iracionalnih postupaka", dodao je on. Prema Putinovim rečima, svi gestovi koji se povezuju sa posetom visokih zvaničnika Sjedinjenih Država Tajvanu u Rusiji se doživljavaju kao provokacija.



?"Tajvan je, bez ikakve sumnje, sastavni deo Kine. Mi smo se uvek držali ovog stava i on se kod nas ne menja“, naglasio je predsednik Ruske Federacije.

? Poseta Pelosi Tajvanu početkom avgusta izazvala je žestoke kritike Kine. Ubrzo nakon dolaska Pelosi u Tajpej, kineska vojska je počela vazdušne i pomorske vojne vežbe u blizini Tajvana i probna lansiranja konvencionalnih projektila u moru istočno od tog ostrva.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati