logo

28 Oct 2022

RUSIJA JE DALA ODGOVOR NA PROVOKACIJE NATO, PIŠU VOJNI ANALITIČARI IZ KINE

clock 28 Oct 2022

raketa-kalibar_nn.webp

Pre nekoliko dana, snage NATO-a pokrenule su masivnu vojnu vežbu nuklearnog odvraćanja pod nazivom „Snažno popodne“. U manevrima su uključeni predstavnici 14 zemalja, i održavaju se na severozapadu Evrope.

? Prema kineskim stručnjacima, akcije Zapada treba posmatrati kao direktnu provokaciju protiv Rusije. Odgovor Moskve nije se dugo čekao, prenosi Sohu. „Ruski kontranapad je počeo i njim komanduje Vladimir Putin“, pišu kineski analitičari.

? Oružane snage Rusije najavile su početak vežbi snaga strateškog odvraćanja tokom kojih ruske trupe uvežbavaju lansiranja krstarećih, hipersoničnih i balističkih raketa.

Manevrima pod nazivom „Gromovi“ rukovodi ruski predsednik Vladimir Putin, koji ih je lično posmatrao iz situacionog centra. Prema analitičarima Sohu, Moskva tim reaguje na provokaciju NATO, čije su snage nekoliko dana ranije započele manevre nuklearnog odvraćanja.

? Vežbe Oružanih snaga Rusije su signal za zemlje NATO koje pumpaju Ukrajinu oružjem i redovno provociraju rusku stranu. Zapadu se pokazuje da su ruske strateške snage u savršenom redu i da po potrebi mogu da odgovore na bilo koju manifestaciju agresije neprijatelja. „Ruska Federacija je u manevrima koristila različite vrste naoružanja, što je bio izuzetno neprijatan signal za SAD i njihove saveznike u NATO“, navode analitičari iz Kine.? Tokom vežbi ruska vojska je lansirala hipersonične rakete Kinžal, a snage ruske podmorničke flote ispalile su rakete Kalibar i Cirkon. Testirane su i interkontinentalne balističke rakete „Jars” i operativno-taktički raketni sistemi „Iskander”. „Ruska vojska je izvela spektakularna lansiranja raketa i pustila neprijatelja da drhti“, naglasili su eksperti Sohu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati