logo

04 Nov 2022

⚡PROVOKACIJE OKO NUKLEARKE SE NASTAVLJAJU

clock 04 Nov 2022

zaporozje_nn.webp

Ukrajinske oružane snage nastavljaju opasne provokacije oko Zaporoške nuklearke. Ruski eksperti smatraju da takvim akcijama ukrajinske vlasti pokušavaju da podgreju interesovanje zapadnih saveznika za sukob i potisnu Rusiju sa ove teritorije.

? Činjenicu da na Zapadu nema osude ovako rizičnog ponašanja ukrajinskih vlasti stručnjaci vide kao dokaz da tamo ne žele da priznaju očigledno – da podržavaju režim koji je prešao na terorističke metode u nastojanju da ostvari svoje ciljeve.



? Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA) saopštila je da se eksplozija dogodila 30.oktobra uveče u neposrednoj okolini Zaporoške nuklearke, što je dovelo do isključenja četvrtog bloka elektrane. Pritom IAEA nije precizirala ko je izvršio detonaciju.

?

U Ministarstvu odbrane Rusije upozoravaju da se provokacije oko nuklearke nastavljaju uprkos tome što su u objektu prisutni predstavnici IAEA, dok Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ističe da Kijev stvara pretnju od tehnogene katastrofe, između ostalog i za Evropu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati