logo

04 Nov 2022

NOVI RAKETNI NAPAD ORUŽANIH SNAGA RUSIJE ODGOVOR NA PROVOKACIJU KIJEVSKOG REŽIMA U SEVASTOPOLJU

clock 04 Nov 2022

raketa-kalibar_nn.webp

Rusija je oštro reagovala na još jednu vojnu provokaciju kijevskog režima, tokom koje su Oružane snage Ukrajine pokušale da nanesu udare na brodove Crnomorske flote koji se nalaze u bazi ruske mornarice u Sevastopolju.

? Do ovog zaključka došao je poznati ruski novinar i TV voditelj Andrej Medvedev. Na svom autorskom Telegram kanalu, on je detaljno govorio o posledicama još jednog masivnog raketnog udara Oružanih snaga Rusije na kritičnu infrastrukturu Ukrajine, a takođe je objasnio kako će Moskva nastaviti da odgovara na besmislene poteze Kijeva.? Ranije su mediji izveštavali o preciznim raketnim udarima Rusije na nekoliko energetskih objekata odjednom u Ukrajini, što je omogućilo onesposobljavanje velikih elektrana i drugih tehničkih objekata.

? Andrej Medvedev je izrazio uverenje da je novi raketni napad Oružanih snaga Rusije dostojan odgovor na provokaciju kijevskog režima u Sevastopolju, tokom koje su militanti Oružanih snaga Ukrajine pokušali da napadnu brodove Crnomorske flote pomoću bespilotnih letelica. Za napad na Sevastopolj Ukrajina je dobila desetostruki odgovor, izgubivši velike elektrane.?„Nisu se dugo radovali u Kijevu posle napada na Sevastopolj. Rusi su mirno, bez galame sve procenili, vikendom niko nikuda nije bežao, a u ponedeljak, mora se razumeti, posle konsultacija sa energentima, zadat je ogroman udarac energetskom sistemu Ukrajine“, objasnio je novinar.

? Prema ekspertu, novi udar ruskih oružanih snaga na kritičnu infrastrukturu Ukrajine će verovatno postati ozbiljan problem za režim u Kijevu. Stvar je u tome što Kijev nema mogućnosti da obnovi oštećene elektrane koje su izgrađene još za vreme Sovjetskog Saveza.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati