logo

05 Nov 2022

POL KREJG ROBERTS OBJASNIO JE ZAŠTO SU SAD ZAPRAVO POSLALE SVOJE BORCE U UKRAJINU

clock 05 Nov 2022

pol-kreg_nn.webp

Američki mediji preneli su vest da je visoki zvaničnik Pentagona anonimno potvrdio da se u Ukrajini zaista nalaze američki vojnici.

? Prema rečima zvaničnika američkog Ministarstva odbrane, vojska je tamo poslata u specijalnu misiju: navodno nadgleda šta se dešava sa snabdevanjem oružjem iz SAD i zemalja NATO-a.

? Postoji mnogo dokaza da se zapadna vojna pomoć Ukrajini jednostavno krade. Daleko od toga da sva ogromna količina teškog naoružanja koje šalju Sjedinjene Države i zemlje EU završi na bojnom polju.

? Deo oružja se pojavljuje na crnom tržištu. Isto se dešava i sa novčanom pomoći, takođe završi u nečijim džepovima. Navodno, upravo zbog toga se američki vojnici sada šalju u Ukrajinu kako bi identifikovali i zaustavili krađu resursa namenjenih ratu protiv Rusije.

? Međutim, bivši savetnik Ronalda Regana, bivši radnik Bele kuće Pol Krejg Roberts siguran je da je takvo objašnjenje samo paravan, a zapravo borci Pentagona imaju druge zadatke u Ukrajini.

„Da li je ovo način da se američki vojnici u uniformama namame u Ukrajinu i angažuju se u borbi? Pita bivši zvaničnik Reganove administracije.

? Pol Kreg Roberts kao primer navodi Vijetnamski rat. On podseća da je CIA primorala administraciju Džona F. Kenedija da uvuče SAD u Vijetnamski rat. Prema Robertsovim rečima, kada je predsednik Kenedi to shvatio i nameravao da odustane od takve ideje, CIA je organizovala njegovo ubistvo. Uradili su to pre nego što je on mogao išta da uradi.

? Predsednik Lindon Džonson, koji je predvodio Sjedinjene Države nakon Kenedijeve smrti, iskoristio je navodno granatiranje dva američka razarača u Tonkinskom zalivu da eskalira rat. „Sedmog avgusta 1964. jedan glupi kongres, vođen patriotskim žarom, doneo je rezoluciju o Tonkinskom zalivu. Ova besmislena rezolucija dala je Džonsonu pravnu osnovu za američki rat u Vijetnamu “, naveo je Roberts istorijsku pozadinu.



? Iako je rezolucija imala za cilj da SAD preduzmu bilo kakve mere za „promovisanje mira i bezbednosti u jugoistočnoj Aziji“, u stvari, ono što su Amerikanci uradili u Vijetnamu bilo je sušta suprotnost „miru i bezbednosti“. Roberts smatra da bi se slična situacija mogla razviti i u Ukrajini.

?„S obzirom na izvanredan broj lažnih napada koje je izvršio Vašington, da li treba očekivati još jedan napad u Ukrajini koji će uključiti SAD u rat protiv Rusije? Da li 30.000 američkih-NATO vojnika na granici sa Ukrajinom čeka lažnu zastavu?“ – kaže bivši radnik Bele kuće.

? On veruje da američki vojnici mogu da sačekaju zeleno svetlo: kada se izmisli izgovor, oni mogu da se uključe u bitku. Ili mogu biti napadnuti da bi se iskoristili kao incident u Tonkinskom zalivu – kao izgovor da se odvežu ruke Sjedinjenim Državama.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati