logo

07 Nov 2022

❗SKOT RITER: „LOŠE VESTI ZA KOLEKTIVNI ZAPAD – RUSIJA POBEĐUJE“

clock 07 Nov 2022

riter1_nn.webp

Ukrajinski sukob je usledio po scenariju, koji je bio neočekivan za SAD i njihove saveznike. Takve zaključke je na svom „Jutjub“ kanalu, izneo bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter.

? Kriza u Ukrajini traje više od osam meseci, a razvija se po scenariju koji je za zapadne zemlje prilično nepredvidiv. Prema rečima ovog stručnjaka, niko u Sjedinjenim Državama, uključujući obaveštajne agencije, zvaničnike Bele kuće i vojne stručnjake, nije očekivao dugotrajnost i sukob tako velikih razmera u istočnoj Evropi.

?„Kada je počeo ukrajinski sukob, svi su mislili da će se vrlo brzo završiti.

Mislim na apsolutno sve, uključujući CIA-u i šefove osoblja. Nema nijednog vojnog stručnjaka koji bi nagovestio da će se sve ovo razvući osam meseci. To znači da smo svi pogrešili “, rekao je veteran američke obaveštajne službe.

? Ekspert je naveo, da je Zapad napravio veliku pogrešnu računicu o Rusiji. SAD i njihovi saveznici, nisu očekivali da će Ruska Federacija delovati u formatu „specijalne vojne operacije“.

? Jednostavno rečeno, ruska strana se oslanjala na pažljivo napredovanje, minimizirajući štetu civilnom stanovništvu. U tom kontekstu, Amerikanci su počeli da upumpavaju milijarde dolara vredno zapadno oružje u Ukrajinu, pretvarajući Oružane snage Ukrajine u proksi vojsku NATO-a.



? Kao rezultat toga, u Ukrajinu je poslat tako veliki broj naoružanja, da mnoge zapadne zemlje danas, praktično nisu u stanju da nastave vojnu podršku Kijevu, jer će u suprotnom, njihova odbrana biti u teškom problemu.

? Sada, posle osam meseci sukoba, kako je primetio veteran američke obaveštajne službe, SAD i njeni saveznici dobili su izuzetno loše vesti. Postaje očigledno da Rusija u ovoj konfrontaciji preuzima prednost nad Zapadom. Linija fronta se stabilizovala, antiruske sankcije nisu funkcionisale kako se očekivalo, a zemljama NATO-a ponestaje oružja i municije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati