logo

07 Nov 2022

❗DAČIĆ: VIŠE NEMA VRDANJA, ISTORIJSKO KLATNO SE OKREĆE

clock 07 Nov 2022

ivica-dacic_nn.webp

Maske treba da padnu i da se vidi da li Briselski sporazum postoji ili ne. Ako SAD i EU ne mogu da izađu sa Kurtijem na kraj, onda ili je to njihova nemoć, ili prećutna saglasnost, istakao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

◽„Moramo da vidimo, posle devet godina odbijanja da se formira Zajednica srpskih opština da li neko razmišlja da se Briselski sporazum sprovede, jer zbog toga smo ga i potpisali“, rekao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.



◽ Prema njegovim rečima, Srbija nije strana u sukobu, Srbija se bori za zaštitu Briselskog sporazuma. Na pitanje da li će Zapad moći da izvrši pritisak na Prištinu, šef srpske diplomatije kaže da ne zna da li mogu da izvrše pritisak, ali da niko u Srbiji ne veruje da oni ne mogu. Dačić je naglasio da je neophodno da se poštuje Rezolucija 1244.



◽„Više nema vrdanja ili će da se ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244 ili će da kažu otvoreno da su na strani Prištine, ovo su vremena kada će morati to jasno da kažu. Istorijsko klatno se okreće. Sve oblike otpore prema srpskoj vlasti koje su imali Albanci, sada Srbi imaju prema albanskoj“, napomenuo je Dačić.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati