logo

07 Nov 2022

❗ŽIVOV: SA VELIKIM STEPENOM VEROVATNOĆE, NUKLEARNI UDARI ĆE SE IPAK KORISTITI

clock 07 Nov 2022

nuklearka1_nn.webp

Oružane snage zapadnih zemalja će pre ili kasnije početi da ratuju u Ukrajini i promeniće tok specijalne operacije, izneo je mišljenje politički analitičar Aleksej Živov.

◽ Ekspert je u svojoj izjavi naveo: Severnoatlantska alijansa se zapravo bori na strani Ukrajine i takođe može da pošalje trupe na njenu teritoriju. Sada se internetom aktivno šire informacije da će do zime vojska NATO-a kročiti na teritoriju Ukrajine, piše analitičar.



◽ Takve informacije, po njegovim rečima, dolaze direktno iz samog neprijateljskog logora. Prema rečima politikologa, vojni blok će u svakom slučaju pokušati da održi nivo bezbednosti od nuklearnog udara Ruske Federacije. Međutim, prema Živovu, sa velikim stepenom verovatnoće, nuklearni udari će se ipak koristiti.

◽ Ostaje otvoreno samo pitanje: kakvi će udari biti – strateški ili taktički. Ekspert nije isključio svest Kremlja o mogućim perspektivama, jer ruska vojska sada priprema ozbiljnu odbranu leve obale Dnjepra.



◽ NATO neće postići uspeh, siguran je politikolog, čak ni slanjem svojih trupa u Ukrajinu. Čim NATO ili njihovi punomoćnici kroče na ukrajinsku teritoriju, sve će se „odlučno promeniti“. „Cela naša zemlja će ići protiv NATO-a. Tada oružane snage Ukrajine neće ostati verne svojoj zakletvi“, zaključio je Živov.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati