logo

10 Nov 2022

OSNIVAČ „VAGNERA“ ZA SPUTNJIK: SUROVIKIN SPAŠAVA HILJADE VOJNIKA KOJI SU OPKOLJENI

clock 10 Nov 2022

herson2_nn.webp

Odluka o povlačenju trupa sa desne obale Dnjepra nije bila laka, ali pokazuje spremnost komande da preuzme odgovornost za živote vojnika, rekao je za Sputnjik Evgenije Prigožin, biznismen i osnivač grupe „Vagner“.

◽„Odluka koju je doneo (general Sergej) Surovikin nije laka, ali je postupio kao čovek koji se ne plaši odgovornosti. Uradio je to organizovano, bez straha, preuzimajući sve na sebe.

Želim da istaknem da je operacija povlačenja trupa uvek izuzetno teška. Ako se okrenu leđa neprijatelju, tada se ne mogu napustiti položaji“, rekao je Prigožin.

◽ Prema njegovim rečima, povlačenje trupa uz minimalne gubitke je najveće dostignuće Surovikina, ono ne čini čast ruskom oružju, ali pokazuje lične kvalitete komandanta. Prigožin smatra da ovo što se događa ne treba da dovede do panike, već treba raditi na ispravljanju grešaka.◽„Ni ja, ni grupa „Vagner“ nismo napustili Herson. Naravno, ovo nije pobednički korak u ovom ratu, ali je važno da se ne pada u agoniju, u paranoju, već da se izvlače zaključci i radi na greškama. I nakon toga treba videti ko je u pravu, ko je kriv i šta je suština problema“, rekao je Prigožin.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati