logo

12 Nov 2022

❗DŽABAROV: RUSIJA IMA SVE RAZLOGE DA UNIŠTI TRANSPORTNU LOGISTIKU UKRAJINE

clock 12 Nov 2022

osu-kamioni_nn.webp

Prvi zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta Federacije, Vladimir Džabarov, rekao je na svom „Telegram“ kanalu, da želja Zapada da aktivira isporuku oružja Kijevu, daje Ruskoj Federaciji razlog da uništi transportnu infrastrukturu Ukrajine.

? Prema rečima političara, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, čak i ne krije da Ukrajinu smatra glavnim udarcem za uništenje Rusije.?„On je siguran da će Evropa i SAD obezbediti Kijevu sve vrste modernog NATO naoružanja, kako bi primorali našu zemlju na mirovne pregovore pod uslovima koje diktiraju Vašington i NATO“, rekao je Džabarov.

? On je naglasio, da na ovaj način Rusija ima sve razloge da uništi transportnu logistiku Ukrajine, od njenih zapadnih granica do linije dodira sa ruskim trupama.? Ranije je Borel rekao, da zemlje Evropske unije treba da poboljšaju putnu i železničku infrastrukturu kako bi vojna oprema i trupe mogli brzo da se transportuju unutar bloka.

? Borel je rekao da je neophodno prilagoditi sistem mobilnosti EU, kako bi trupe država članica mogle brzo da rasporede svoje sposobnosti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati