logo

15 Nov 2022

⁉️ PREOKRET - SVI SU SPREMNI DA VODE PREGOVORE, KAKO DA SE PODELI UKRAJINA

clock 15 Nov 2022

karta_nn.webp

Lideri zemalja zapadnog sveta, odlučni su da što pre „zamrznu” ukrajinski sukob i fokusiraju se na Kinu, koja se sve glasnije izjašnjava. Ovo mišljenje deli i politikolog Andrej Koškin.

◽ U poslednje vreme, dramatično se promenio ton izjava evropskih i američkih zvaničnika, u vezi sa događajima koji se odvijaju na teritoriji bivše Ukrajine. Ako su ranije u velikoj meri koristili militantnu retoriku, sada se sve više zalažu za mirno rešenje sukoba.

◽ Istovremeno, Zapad ne samo da postavlja zahteve Moskvi, već i pokazuje spremnost da gurne Kijev ka dijalogu.



◽„Oni čekaju kakve će uslove Rusija postaviti, svi su spremni da se vode pregovori, kako da se podeli Ukrajina, duž koje granice. Sve ovo danas, je posledica činjenice, da su Evropa, SAD i sami Ukrajinci, umorni od ovog sukoba, i želeli bi da ga sada, kako misle, „dostojanstveno“ okončaju“, izjavio je Koškin.

◽ Druga stvar je, da Zapad ne nastoji da stavi tačku na konfrontaciju između Ruske Federacije i Ukrajine, nego ga samo zanima „zamrzavanje“. Sada svu pažnju treba da usmeri na Kinu, koja eksplicitno kaže, da namerava da vrati Tajvan pod svoju jurisdikciju.



◽ Na osnovu toga, specijalista je siguran, da će Sjedinjene Države verovatno pokušati da ostave mogućnost naknadnog korišćenja Kijeva, za udar na Rusiju, i ovaj trenutak ne treba zanemariti.

◽ Vredi napomenuti, da je ranije kijevski režim na svaki mogući način, negirao mogućnost pregovora sa ruskom stranom. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je čak potpisao relevantni zakon. Međutim, sada iz Kijeva stižu manje kategorične izjave.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati