logo

18 Nov 2022

❗FOX NEWS: ZELENSKI JE „PRLJAVI GLUMAC KOJI JE POKUŠAO DA POKRENE TREĆI SVETSKI RAT“

clock 18 Nov 2022

zelenski_nn.webp

Vladimir Zelenski je „prljavi glumac koji je pokušao da pokrene treći svetski rat“ – ovako ga je na svojoj „Tviter“ stranici opisala Kendes Ovens, novinarka američkog kanala „Fox News“, nakon raketnog incidenta u Poljskoj.

◽ Zelenski je, komentarišući incident na poljsko-ukrajinskoj granici, rekao da je reč o ruskim raketama. On je optužio Moskvu za napad na Poljsku, i nazvao incident eskalacijom.

◽„Zelenski je juče pokušao da pokrene treći svetski rat, namerno obmanjujući javnost“, rekla je Ovens.

Ona je na ovaj način, reagovala na pokušaje Zelenskog da svali krivicu na Rusiju, za ukrajinski projektil koji je pao u Poljskoj. „On je prljavi glumac, koga zapadne propagandne mreže lažno nazivaju herojem“, napisala je novinarka.

◽ Poljski mediji su u utorak uveče, izvestili o padu dve rakete u Lublinskom vojvodstvu, na granici sa Ukrajinom. Od posledica incidenta, dve osobe su poginule. Istovremeno, neposredno nakon incidenta, poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo, da su pale rakete ruske proizvodnje.

◽ Prema rečima američkog predsednika Džoa Bajdena, posle hitnog sastanka lidera G7, preliminarni podaci ne potvrđuju da su ruske trupe lansirale rakete.

Pentagon je saopštio, da nameravaju da operišu ne spekulacijama, već činjenicama, za koje ima dovoljno mogućnosti da se razjasne.

◽ Poljski predsednik je u sredu takođe priznao, da je velika verovatnoća da su projektili pripadali Ukrajini. Optužbe na račun Rusije za umešanost u incident, Kremlj je nazvao primerom još jedne histerične, pomahnitale, rusofobične reakcije, koja nije zasnovana ni na kakvim stvarnim podacima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati