logo

18 Nov 2022

NE SMIRUJU SE TENZIJE IZMEĐU PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE MILORADA DODIKA I AMERIČKE AMBASADE

clock 18 Nov 2022

dodik2_nn.webp

Ne smiruju se tenzije između predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i američke ambasade u Sarajevu, koja je sada odlučila da Dodiku detaljno objasni zbog čega je pod njihovim sankcijama.

◽ Dodik je naime juče prokomentarisao to što je, kako je rekao, iz Ambasade SAD čuo da je sankcionisan zbog "retorike vezane za Dejtonski sporazum".



◽"Ja sam mislio da je to zbog korupcije, a ono ispade zbog Dejtonskog sporazuma. Oni ne znaju šta pričaju. Šta ih briga, oni su uveli sankcije i doviđenja", istakao je između ostalog predsednik Republike Srpske.

◽ Nove varnice na relaciji Dodik - američka ambasada počele su da sevaju pre nekoliko dana kada su iz diplomatskog predstavništva reagovali na Dodikov govor prilikom polaganja zakletve u kome je on rekao da će se Srpska odvojiti od Bosne i Hercegovine ukoliko neko dirne imovinu ovog entiteta.



◽ Ambasada SAD tada je poručila da je baš zbog takvih izjava Dodik sankcionisan, dok je on uzvratio porukom da je američki ambasador samo gost u toj zemlji i da će otići, kao i mnogi pre njega.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati