logo

18 Nov 2022

❗PETKOVIĆ: "NEĆEMO RKS TABLICE, VEĆ SRPSKU TROBOJKU"

clock 18 Nov 2022

pp_nn.webp

Petković najavljuje proteste i kaže - "Nećemo RKS tablice, već srpsku trobojku". "Reč je o mirnom i demokratskom odgovoru srpskog naroda koji na ovaj način želi da odbrani Briselski sporazum i Zajednicu srpskih opština", dodao je Petković.

◽ Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da je napuštanje prištinskih institucija odgovor Srba sa Kosova na sistemsko proganjanje našeg naroda i gaženje svih sporazuma od strane Aljbina Kurtija, kao i da na ovaj način Srbi žele da odbrane kolektivna prava koja se gaze na svim poljima.



◽Srpska lista saopštila je da je "devet poslanika Srpske liste tehnički verifikovalo mandate, na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, i odmah napustilo sednicu skupštine".

◽"Naglašavamo da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.



◽ Na kraju, želimo da naglasimo da je naš cilj da se zaštiti narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima", saopštila je Srpska lista.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati