logo

20 Nov 2022

❗ZAHAROVA: BORELJ PROVOCIRA DUGOTRAJNI RASKOL U EVROPI

clock 20 Nov 2022

zaharova_nn.webp

Moskva ne gaji iluzije o mogućem preispitivanju dugoročnih pristupa u politici EU prema Rusiji, jer se Brisel „zarazio političkim virusom“ i odlučio da se izoluje od Moskve, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

◽ Ona se osvrnula na planove EU da revidira osnove svoje politike po pitanju Rusije, odnosno predloge u šest tačaka koje je tim povodom izneo šef evropske diplomatije Žozep Borelj.



◽„Poznate su nam diskusije unutar EU o odnosima sa Rusijom. To je još jedan pokušaj da se preispitaju dugoročni pristupi u odnosima sa našom zemljom. Sudeći po svemu, o rezultatima je rano da se govori, razgovori se nastavljaju, ali mi ne gajimo nikakve iluzije po tom pitanju“, saopštila je Zaharova.

◽ Po njenim rečima, ideje koje Borelj nameće državama EU ne sadrže ni nagoveštaj strateške vizije EU u ruskom pravcu, nego samo provociraju sve veći raskol u Evropi.

Pritom, kako je primetila, ne predlažu se nikakva rešenja za nagomilane probleme.

◽„Moglo bi se reći da je rukovodstvo EU, očigledno zaraženo nekakvim anomalnim političkim virusom, odlučilo da se izoluje od Rusije“, ocenila je Zaharova.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati