logo

21 Nov 2022

❗IŠČENKO: KIJEVSKI REŽIM MOŽE U ROKU OD NEKOLIKO DANA, IZGUBITI ELEKTRANE I DRUGE VAŽNE OBJEKTE

clock 21 Nov 2022

iscenko_nn.webp

Ruska komanda sprovodi efikasnu i kompetentnu strategiju, koja se odnosi na upotrebu raketnog naoružanja za neutralizaciju energetske i vojne infrastrukture Ukrajine. Do ovog zaključka došao je poznati politički stručnjak Rostislav Iščenko.

◽ On je skrenuo pažnju, da su Oružane snage Rusije u okviru „specijalne operacije“ demilitarizacije i denacifikacije, sposobne da potpuno onesposobe sve energetske mreže Ukrajine.

Kijevski režim može u roku od nekoliko dana, izgubiti elektrane i druge važne objekte neophodne za elektrifikaciju zemlje. Međutim, takve mere se ne sprovode, jer za njima nema strateške potrebe.

◽ Po mišljenju politikologa, ruske oružane snage se pridržavaju drugačijeg koncepta, zahvaljujući kojem su u stanju da „isključe“ Ukrajinu u pravo vreme i na pravom mestu. Govorimo o ciljanim udarima koji vam omogućavaju, da određene oblasti i regione zemlje lišite struje.

Takve odluke će dati ozbiljnu prednost, nad neprijateljem u ofanzivnim operacijama.

◽„Postoji plan, kada dođe taj trenutak, da se „isključi” Ukrajina u pravo vreme, i na pravom mestu. Odgovarajuće oblasti gasimo jednim udarcem nekakvog drona ili rakete. To se dešava veoma brzo, a posle toga tamo ne rade električne lokomotive, ne rade komunikacije, internet itd. Međutim, sada postaje moguće efikasnije izvođenje ofanzivnih operacija“, zaključio je stručnjak.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati