logo

21 Nov 2022

❗WASHINGTON POST: UKRAJINSKA VOJSKA JE „VEOMA ISCRPLJENA“

clock 21 Nov 2022

osu9_nn.webp

Ukrajinske trupe su dobile snažan udar od strane ruskih oružanih snaga u nekoliko pravaca odjednom, piše američki list The Washington Post.

Veliku opasnost za ukrajinsku vojsku predstavljaju elitne ruske jedinice, opremljene savremenom izviđačkom opremom i sposobne da za kratko vreme utvrde položaje Oružanih snaga Ukrajine, navodi list.Tako je vojnik 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u razgovoru sa novinarima govorio o teškoj situaciji na svatovskom pravcu, napominjući da je njegova jedinica upala u zasedu prilikom izvršavanja borbenog zadatka.

Kapetan Oružanih snaga Ukrajine Andrej Podlesni je prokomentarisao situaciju u Hersonskoj oblasti, rekavši da je nemoguće izvesti ofanzivne operacije nakon što su se Oružane snage Ruske Federacije učvrstile na levoj obali reke Dnjepar.Washington Post napominje da ukrajinska vojska doživljava ozbiljnu nestašicu municije, a samo vojno osoblje je „veoma iscrpljeno“, dok nakon pregrupisavanja u Hersonskoj oblasti ruska vojska nema „slabe tačke koje bi lako mogle da budu pogođene“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati