❗Washington Post: Ukrajinska vojska je „veoma iscrpljena...

21 Nov 2022

❗WASHINGTON POST: UKRAJINSKA VOJSKA JE „VEOMA ISCRPLJENA“

clock 21 Nov 2022

Ukrajinske trupe su dobile snažan udar od strane ruskih oružanih snaga u nekoliko pravaca odjednom, piše američki list The Washington Post.

◽ Veliku opasnost za ukrajinsku vojsku predstavljaju elitne ruske jedinice, opremljene savremenom izviđačkom opremom i sposobne da za kratko vreme utvrde položaje Oružanih snaga Ukrajine, navodi list.◽ Tako je vojnik 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u razgovoru sa novinarima govorio o teškoj situaciji na svatovskom pravcu, napominjući da je njegova jedinica upala u zasedu prilikom izvršavanja borbenog zadatka.

◽ Kapetan Oružanih snaga Ukrajine Andrej Podlesni je prokomentarisao situaciju u Hersonskoj oblasti, rekavši da je nemoguće izvesti ofanzivne operacije nakon što su se Oružane snage Ruske Federacije učvrstile na levoj obali reke Dnjepar.◽ Washington Post napominje da ukrajinska vojska doživljava ozbiljnu nestašicu municije, a samo vojno osoblje je „veoma iscrpljeno“, dok nakon pregrupisavanja u Hersonskoj oblasti ruska vojska nema „slabe tačke koje bi lako mogle da budu pogođene“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati