logo

25 Nov 2022

⁉️ MIGRANTI ILI VOJNICI - DVE GRUPE MIGRANATA SUKOBILE SU SE U HORGOŠU

clock 25 Nov 2022

policija-srbija_nn.webp

Dve grupe migranata sukobile su se juče u Horgošu, pucajući jedna na drugu u ranim večernjim satima, objavio je vojvođanski internet portal Szabad Magiar Szo (SMZ), navodeći da u naselje „stižu policijske snage“.

◽ Dodaje se da su se pucnji iz automatskog oružja čuli tokom večeri i posle 19 sati, dok su građani čekali da deca dođu iz škole ili su išli na čas narodnih igara. Objavljen je snimak nadzorne kamere u ulici Bele Bartoka, na kome se vidi petnaestak muškaraca sa kapuljačama, od kojih nekolicina nosi „kalašnjikove“, kako idu trotoarom „nešto pre 18 časova“.



◽ Šefica mesne pošte Olga Stojanović izjavila je za SMZ da je nekoliko policajaca stiglo u naselje u večernjim satima i najavila da će u petak, 25. novembra, početi prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži sazivanje vanrednog zbora građana.

◽„Meštani su javili da je veći deo naselja bio miran oko 21 časa, ali su drugi rekli da je policija neprkidno pristizala u naselje u 21:30. Otprilike u to vreme bilo je moguće videti grupu od 50 migranata“, tvrdi se i kaže da je od građana dobijena informacija kako se pucnji „neprekidno čuju oko 22:30“.



◽„Meštani su uplašeni i kažu da se osećaju kao da se u naselju formirala druga vojska, kao da već preuzimaju vlast, zauzimaju im rodno mesto“, tvrdi SMZ, naglašavajući da su „meštani uplašeni i ljuti jer ih niko ne shvata ozbiljno“.

◽ Lokalni mediji na mađarskom navode da su ulice Akakos i Kerteš zatvorene nakon pucnjave i da je vojska došla na mesto incidenta. Vest su za panonrtv.com potvrdili i lokalni funkcioneri koji tvrde da policija čeka pojačanje, ali da prema njihovim informacijama već imaju situaciju pod kontrolom.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati