logo

27 Nov 2022

❗KIRILOV: SMRTONOSNI SOJ VIRUSA KORONA STVOREN U SAD

clock 27 Nov 2022

laboratorija1_nn.webp

Načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku odbranu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov izjavio je da je, sudeći po dokumentima, soj virusa korona koji izaziva smrtnost kod 80 odsto testiranih životinja u laboratoriji bio stvoren u SAD.

◽„U oktobru je na Bostonskom univerzitetu bio stvoren veštački uzročnik infekcije virusom korona na osnovu sojeva ‘omikron’ i početne ‘vuhanske’ varijante.

Modifikovani virus koji su Amerikanci stvorili, izazvao je smrt 80 odsto testiranih životinja i doveo do razvoja atipičnih neuroloških simptoma i teškog oštećenja pluća“, objavio je Kirilov.

◽ On je istakao da se odbrambena svojstva antitela smanjuju 11 puta u kontaktu sa novim patogenom, a postojeće vakcine protiv njega nisu efikasne. Kirilov je naglasio da je bez obzira na visoke biološke rizike, testiranje sprovedeno sredstvima iz američkog državnog budžeta, bez relevantne dozvole nacionalnog regulatornog tela za bezbednost.◽ Prema njegovim rečima, SAD prebacuju svoje biolaboratorije u treće zemlje zbog visokog rizika havarije u njima. On je dodao da se time objašnjava pogoršanje epidemiološke situacije na njihovim lokacijama, kao i pojava bolesti i njihovih prenosilaca koji nisu svojstveni konkretnim područjima, prenosi “Sputnjik”.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati