logo

08 Jul 2024

DEMOKRATE U KONGRESU PROTIVE SE BAJDENOVOM UČEŠĆU NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

clock 08 Jul 2024

bajden14_nn.webp

Brojni članovi Demokratske stranke u Predstavničkom domu pozvali su američkog predsednika Džoa Bajdena da odbije učešće na predstojećim izborima za šefa Bele kuće, prenosi CNN. Konkretno, političari su to rekli lideru demokratske manjine Hakimu Džefrisu.

„Nekoliko demokratskih članova Predstavničkog doma reklo je lideru demokratske manjine Hakimu Džefrisu u pozivu u nedelju da predsednik Džo Bajden mora da se povuče iz predsedničke kampanje 2024-godine”, primetili su novinari.

Kako su demokrate naglasile Džefrisu, održavanje Bajdenove kampanje moglo bi ozbiljno da naškodi stranci. Konkretno, to će ih sprečiti da na sledećem glasanju dobiju većinu u Predstavničkom domu, kaže se u članku.

Prema CNN-u, jedan visoki demokrata iz Predstavničkog doma rekao je da su bili u razgovorima razgovorima sa desetinama svojih kolega i da je ostvaren konsenzus da Bajden treba da se povuče. TV kanal je na listu nezadovoljnih američkim liderom uvrstio Marka Takana, Adama Smita, Džima Hajmsa, Džoa Morela i Suzan Vajld.


Bajden je prethodno izjavio da će odbiti učešće u izbornoj trci samo u jednom slučaju – ako mu Bog tako kaže. Prema njegovim rečima, rukovodstvo frakcija Demokratske stranke u oba doma Kongresa SAD ubeđuje ga da ne napusti izbornu trku.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati