logo

09 Jul 2024

BAJDEN PONOVIO DA NE PLANIRA DA SE POVUČE SA IZBORA

clock 09 Jul 2024

bajden-kongres2_nn.webp

Američki predsednik Džo Bajden ponovio je da neće napustiti izbornu trku za mesto šefa države. U intervjuu za MSNBC, on je rekao da ga ne brine stav lidera Demokratske stranke koji su ga kritikovali.

Bajden je rekao da je najbolji kandidat da pobedi svog republikanskog rivala, bivšeg predsednika Donalda Trampa i pozvao demokrate nezadovoljne njegovom kandidaturom za predsednika da pokušaju da ospore njegovu kandidaturu na Nacionalnoj konvenciji demokrata.

„Ne idem nigde. Ne bih bio ponovo izabran da apsolutno ne verujem da sam najbolji kandidat da pobedim Donalda Trampa 2024-godine. Nije me briga šta misle ovi veliki momci (...) Ako neko od ovih momaka misli da ne treba da se kandidujem, neka se kandiduje protiv mene (...) Samo napred, objavite svoju nameru da se kandidujete za predsednika. Bacite izazov na partijskoj konvenciji“, rekao je Bajden.

Šef Bele kuće je rekao da je "razočaran elitama" u stranci koje su ga pozvale da napusti predsedničku trku. On je primetio da mu ne smeta ovakvo mišljenje bogatih sponzora koji odbijaju da ga podrže. Prema njegovim rečima, planira da pridobije podršku „prosečnih” birača.


Ranije je saopšteno da je jedan broj članova Demokratske stranke u Predstavničkom domu pozvao američkog predsednika Džoa Bajdena da odbije učešće na predstojećim izborima za šefa Bele kuće. Konkretno, političari su to rekli lideru demokratske manjine Hakimu Džefrisu.

Kako su demokrate naglasile Džefrisu, održavanje Bajdenove kampanje moglo bi ozbiljno da naškodi stranci. Konkretno, to će ih sprečiti da na sledećem glasanju dobiju većinu u Predstavničkom domu, kaže se u članku.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati