logo

17 Jul 2024

BAJDEN DOZVOLIO POVLAČENJE IZ IZBORNE TRKE U SLUČAJU ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

clock 17 Jul 2024

bajden13_nn.webp

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da se može povući sa izbora ako lekari ustanove da ima zdravstvenih problema. Šef Bele kuće je nagovestio sposobnost da ostane u trci. U intervjuu za BET Bajden je primetio da do sada ima prokleto dobru mentalnu oštrinu.

„Da sam imao neku bolest, da je neko - doktori - došao i rekao da imate takav i takav problem“, rekao je Bajden.

Ranije je Bajden dao intervju za NBC News u kojem je rekao da je njegova „mentalna oštrina prokleto dobra”. On je, takođe, ranije rekao da će odbiti učešće u izbornoj trci samo u jednom slučaju – ako mu Bog tako kaže.

On tvrdi da ga rukovodstvo frakcija Demokratske stranke u oba doma američkog Kongresa poziva da se ne povlači iz političkog takmičenja.

Nedavno, američki lider se više puta našao u nezgodnim situacijama praveći lapsuse tokom samita NATO-a u Vašingtonu. Političar je nazvao Kamalu Haris „potpredsednikom Trampom“, a ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog „predsednikom Vladimirom Putinom“. Dan ranije, Bajden je rekao da je „spavao sa suprugom generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga“. On je pomešao glagole jebati (spavao) i pričati (pričao) kada je opisivao sastanak sa suprugom generalnog sekretara NATO-a.


Republikanski član američkog Senata Džon Kenedi je kasnije rekao da je Bajden „politički mrtav kao pečena piletina“. Prema njegovim rečima, šef države će moći da se kandiduje samo pod sloganom: „Samo ponekad padnem u ludilo“.

U međuvremenu, prošle nedelje se saznalo da je poznati američki specijalista za Parkinsonovu bolest posetio Belu kuću osam puta za osam meseci. Sekretar za štampu Karin Žan Pjer bila je prinuđena da zauzme odbrambenu poziciju na brifingu zbog napada u vezi sa željom Bele kuće da sakrije informacije o zdravstvenom stanju predsednika SAD.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati