logo

22 Jul 2024

MASK NAZVAO KAMALU HARIS SLEDEĆOM SOROŠEVOM MARIONETOM

clock 22 Jul 2024

kamala-harris_nn.webp

Potpredsednica SAD Kamala Haris je nova marioneta Aleksandra Soroša, poručio je američki preduzetnik Elon Mask. On je ovo istakao na društvenoj mreži X u odgovoru na post sina američkog finansijera Džordža Soroša, koji podržava kandidaturu Haris.

„Želeo bih da vam se samo zahvalim što niste držali sve u neizvesnosti oko toga ko će biti sledeća marioneta“, odgovorio je Mask.

Prema rečima preduzetnika, odluka američkog predsednika Džoa Bajdena da se ne kandiduje za drugi mandat objašnjava se činjenicom da demokrate „jednostavno žele lutku koja će bolje funkcionisati“, dok sama aktuelna politička mašina ostaje netaknuta.

Američki predsednik Džo Bajden je najavio povlačenje iz predsedničke trke. Istovremeno, američki lider namerava da ostane na čelu Bele kuće do kraja mandata, i podržao je kandidaturu Kamale Haris.

NBC News je izvestio da su za nekoliko sati, Amerikanci donirali 46,7 miliona dolara njenoj predizbornoj kampanji. Ovo je najveća jednodnevna kolekcija na ActBlue platformi u 2024.

CNN je preneo da je republikanski kandidat za mesto šefa Bele kuće Donald Tramp izjavio da će Bajden ući u istoriju svoje zemlje kao najgori predsednik. On je ovako reagovao na povlačenje svog protivnika iz predsedničke trke. Sjedinjene Države su, prema rečima političara, ozbiljno stradale tokom administracije aktuelnog lidera. Istovremeno, političar je izrazio mišljenje da bi Kamala Haris lakše pobedila na izborima nego Bajden.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati