logo

25 Jul 2024

OBAMA SMATRA HARISOVU NESPOSOBNOM I ODBIO JE DA PODRŽI NJENU KANDIDATURU

clock 25 Jul 2024

barack-obama-kamala-harris_nn.webp

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, demokrata Barak Obama odbio je da podrži nominaciju svoje suparnice Kamale Haris za predsedničkog kandidata. Pozivajući se na izvore, ovo je 24-jula objavio New York Post.

„Nakon iznenadnog izlaska Džoa Bajdena iz trke i njegovog odobrenja za potpredsedničkog kandidata, veliki deo demokratske elite brzo se okupio oko Haris, ali Obama je značajan izuzetak“, navodi se u tekstu.

Prema izvoru, Barak Obama smatra potpredsednicu nesposobnom da se samostalno nosi sa političkim problemima koji mogu nastati ako pobedi na izborima.

Osim toga, bivši predsednik strahuje da Kamala Haris još nije jasno iznela svoj stav o sukobima u Ukrajini i Pojasu Gaze. Obama je posebno zabrinut zbog njene vizije migrantske krize.

„Obama zna da je ona jednostavno nesposobna — granični car koji nikada nije posetio granicu, govoreći da svi migranti treba da imaju zdravstveno osiguranje. Ona ne može da upravlja nagaznim minama koje su ispred nje".

Prethodno je u intervjuu za Post republikanski predsednički kandidat Donald Tramp rekao da smatra da je uloga Baraka Obame ključna u odluci Džoa Bajdena da se povuče iz predsedničke trke.

Prema njegovim rečima, predstavnici demokratske elite, uključujući Obamu i bivšu predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi, izvršili su pritisak na Bajdena.

Džo Bajden je 24-jula u posebnom obraćanju naciji povodom svoje odluke da se povuče iz izborne trke pozvao na neophodnost da se obezbedi jedinstvo Demokratske stranke i pozvao na podršku Kamali Haris na predstojećim predsedničkim izborima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati