logo

25 Jul 2024

IPAK JE ŽIV: BAJDEN JE U SPECIJALNOM OBRAĆANJU REKAO DA ZASLUŽUJE NOVI PREDSEDNIČKI MANDAT

clock 25 Jul 2024

bajden-ovalni-kabinet_nn.webp

Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden posebno se obratio naciji, rekavši da zaslužuje novi mandat na čelu Sjedinjenih Država. Događaj su u sredu emitovali američki televizijski kanali.

Pre svega, Bajden je obraćanjem naciji razuverio sve one koji su zadnjih dana javno iznosili sumnje da je predsednik živ. Iako ne u sjajnoj kondiciji on je uspeo da održi govor u kom je istakao žrtvovanje svoje ambicije zarad demokratije u zemlji i da izrazi spremnost da preda štafetu sledećoj generaciji.

„Moja dostignuća kao predsednika, moje liderstvo u svetu i moja vizija budućnosti Amerike čine me dostojnim drugog mandata, ali ništa, ništa ne sme da stane na put spasavanju naše demokratije, uključujući i naše sopstvene ambicije“, naglasio je političar.

Takođe je pozvao stanovnike zemlje da podrže Kamalu Haris na izborima.

Prema Bajdenu, Haris je iskusna, čvrsta i sposobna. „Ona je bila neverovatan partner za svoje vođstvo, za našu zemlju“, rekao je on. „Sada je izbor na vama, američkom narodu”.

Posebno obraćanje aktuelnog predsednika cenio je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp 24-jula na svojoj društvenoj mreži TruthSocial. „Govor Crook Joe Bidena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i veoma loš!“, napisao je Tramp.

Pored toga, političar je Bajdena nazvao „lažnim“, a potpredsednicu SAD Kamalu Haris „prevarljivom“ i rekao da su oni „velika sramota za Ameriku“. "Ovo se nikada ranije nije dogodilo!", zaključio je Tramp.

Ranije, Tramp je prilikom ponude Bajdenu da održe još jednu debatu, pozvao pristalice da upamte da je američki lider „veoma loš momak“ i da prestanu da ga žale.

On je nazvao Bajdena najgorim predsednikom u istoriji zemlje.

Američki milijarder i pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Dejvid Saks, ranije je optužio elitu Demokratske stranke koja planira da isključi Džoa Bajdena iz izborne trke za pokušaj organizovanja državnog udara.

Republikanski član američkog Senata Džon Kenedi Junior je ranije rekao da je Bajden „politički mrtav kao pečena piletina“. Prema njegovim rečima, šef države će moći da se kandiduje samo pod sloganom: „Samo ponekad padnem u ludilo“.

Ranije je objavljeno da će Donald Tramp održati debatu sa demokratom Kamalom Haris 10-septembra, a prenosiće ih ABC News. Republikanac je izrazio spremnost da se više puta sretne sa Harisom "licem u lice".

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati