logo

10 Jul 2024

TRAMP PREDLOŽIO BAJDENU DA ODRŽI JOŠ JEDNU DEBATU KAO PRILIKU DA SE REHABILITUJE

clock 10 Jul 2024

bajden-tramp3_nn.webp

Bivši američki predsednik Donald Tramp ponudio je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da održi još jednu debatu i rehabilituje se nakon neuspeha. Tramp je odgovarajuću izjavu dao 9-jula tokom govora pristalicama na Floridi. Govor je emitovan na YouTube kanalu konzervativne medijske kompanije RSBN.

Tramp je pozvao pristalice da upamte da je američki lider „veoma loš momak“ i da prestanu da ga žale, a zatim je zvanično pozvao Bajdena da se rehabilituje nakon prve katastrofalne debate.

„Hajde da imamo još jednu debatu ove nedelje kako bi pospani Džo Bajden mogao da dokaže svima da može da postane predsednik“, rekao je Tramp i pojasnio da ovu debatu treba održati bez moderatora.

Istovremeno, Tramp je još jednom nazvao Bajdena najgorim predsednikom u istoriji zemlje. Osim toga, Tramp je nagovestio da Bajden radi kao predsednik na pola radnog vremena zbog zdravstvenih problema, i nazvao ga honorarnim predsednikom.

„Džo Bajden je predsednik na pola radnog vremena kada svi vi radite prekovremeno da biste preživeli. I radi na pola radnog vremena... jer je mentalno bolestan“, rekao je Tramp i dodao da bi supruga predsednika SAD Džil Bajden trebalo da bude optužena za zlostavljanje starijih.

Ranije je javljeno da će, kako je Tramp objasnio, aktuelni predsednik SAD Bajden nastaviti da se bori za mesto šefa SAD, pošto mu ego neće dozvoliti da odustane od izborne trke.


Sam Bajden je odbio brojne pozive demokrata i javnih ličnosti da se povuče iz izborne trke i rekao da će se povući samo ako „Svemogući Bog“ siđe sa neba i kaže mu da to učini.

Zauzvrat, Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, rekao je da niko od saveznika Sjedinjenih Država nije sumnjao u sposobnost američkog lidera Bajdena da vodi zemlju nakon neuspele debate između američkog predsednika i njegovog političkog protivnika Trampa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati