logo

13 Jul 2024

MILIJARDER OPTUŽIO AMERIČKU DEMOKRATSKU STRANKU ZA POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA

clock 13 Jul 2024

bajden-obama_nn.webp

Američki milijarder i pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Dejvid Saks, optužio je elitu Demokratske stranke koja planira da isključi Džoa Bajdena iz izborne trke za pokušaj organizovanja državnog udara. On je ovo izneo na društvenoj mreži X.

„Grupa partijskih zvaničnika planira da ga (Bajdena) ukloni sa obrazloženjem da ne može da pobedi. Ovo je državni udar protiv predsednika“, napisao je Saks.

Kako prenosi Fok News, preduzetnik je ovu izjavu dao nekoliko sati nakon što je portal Axios objavio izveštaj u kojem se navodi da američki demokratski zvaničnici koji su bili deo administracija Baraka Obame i Bila Klintona traže priliku da ubede Bajdena da se povuče sa izbora.

Ranije je javljeno da je jedan broj velikih donatora Demokratske stranke zamrznuo transfere donacija i zahtevao da Džo Bajden objavi da se povlači iz izborne trke.

Razočaranje pristalica Demokratske stranke poraslo je usred Bajdenovih nedavnih nekoherentnih govora, uključujući i na samitu NATO-a u Vašingtonu.

Pored toga, saopšteno je da neki savetnici iz njegovog bliskog okruženja takođe nameravaju da pokušaju da ubede Bajdena da napusti izbornu kampanju.

Prema bivšem predsedniku Donaldu Trampu, aktuelni predsednik će se takmičiti sa njim na predstojećim izborima, a ne potpredsednica SAD Kamale Haris, koja može da zameni Bajdena samo ako on odbije da učestvuje na izborima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati