logo

08 Aug 2024

HARIS JE MORALA DA PREKINE SVOJ GOVOR NA PREDIZBORNOM SKUPU

clock 08 Aug 2024

kamala-haris3_nn.webp

Demonstranti protiv akcija Izraela ućutkali su američku demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris na predizbornom skupu u Detroitu. Odgovarajući video objavio je C-SPAN. Građani su počeli da prekidaju političarku.

Pokušala je da ih smiri rečima o Trampovoj pobedi, ali je publika postala još glasnija, primoravši je da prekine govor.

„Ako želite da pobedi Donald Tramp, recite to. U suprotnom, nastaviću da govorim“, rekao je Haris.

Posle ovog obraćanja demokratskog kandidata nastala je galama. Haris je bila primorana da sačeka dok se publika ne smiri pre nego što je nastavila svoj govor.

Bivši predsednik Donald Tramp je 3-avgusta rekao da se dogovorio sa Foks News da bude domaćin debate 4-septembra sa Haris. Planirano je da se sastanak održi u Pensilvaniji. On je napomenuo i da dogovor o debati na sajtu televizije ABC, koja je bila zakazana za 10-septembar, više nije aktuelan, pošto se američki predsednik Džo Bajden povukao iz izborne trke. Tramp takođe želi publiku za svoju debatu sa Harisom.

Istovremeno, predizborni štab Kamale Haris odbio je Trampovu ponudu da održi debatu 4-septembra na kanalu Fok News. Podsetili su da je republikanac već pristao da debatuje drugog datuma i pod drugim uslovima.

Nakon toga, Tramp je rekao da sumnja u mentalne sposobnosti svog glavnog protivkandidata u predstojećoj predsedničkoj trci.

On je na svojoj stranici na društvenoj mreži Truth Social optužio aktuelnu potpredsednicu Kamalu haris da ima nizak mentalni kapacitet.

Tramp je sugerisao da je to razlog zašto ona izbegava debatu sa njim. On veruje da Haris ne može pravilno da govori bez telepromptera zbog njenog „ekstremno niskog koeficijenta inteligencije“. Osim toga, smatra republikanac, Haris se plaši učešća u debatama na Foks News jer neće moći da brani politiku aktuelne vlade.

Prethodno je bivši šef Bele kuće potvrdio spremnost za predizborne debate sa Harisom „u bilo kom obliku“. Takođe je svog protivnika nazvao lakšim protivnikom od aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati