logo

15 Apr 2024

IZRAEL ĆE USKORO ODLUČITI O VRSTI ODGOVORA NA IRANSKI NAPAD

clock 15 Apr 2024

izraelska-vojska5_nn.webp

Izraelska vlada će odlučiti o specifičnoj vrsti odgovora na iranski napad na njenu teritoriju u ponedeljak ili narednih dana, prenosi ABC Nevs, pozivajući se na portparola Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Petera Lernera.

„Izraelska vlada će odlučiti o daljim koracima u ponedeljak ili narednih dana“, navodi TV kanal.

Napominje se da je ID već predstavio izraelskoj vladi čitav niz opcija za odgovor na iranski napad, uključujući i one koje ne uključuju udar na iransku teritoriju.

Bivši izraelski diplomata Alon Liel rekao je za Al Jazeeru da bi ova uspešna odbrana Izraela od iranskog napada mogla da mu pomogne da završi rat u Gazi, jer se odbrana koju su izraelske vazdušne snage prikazale vidi kao veliko dostignuće.

Izraelski ministar odbrane Joav Galan kaže da njegova zemlja ima priliku da formira strateški savez nakon iranskog napada koji je odbila koalicija zemalja, uključujući Sjedinjene Države i Nemačku.


„Imamo priliku da uspostavimo strateški savez protiv ove ozbiljne pretnje Irana koji preti da postavi nuklearni eksploziv na ove rakete, što bi moglo da bude izuzetno ozbiljna pretnja“, rekao je ministar odbrane.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati