logo

10 Aug 2024

IDF UDARILA U ŠKOLU U GAZI PRAVDAJUĆI SE PRISUSTVOM MILITANATA HAMASA U ZGRADI

clock 10 Aug 2024

gaza6_nn.webp

Izraelske odbrambene snage napale su školu Al-Tabain u Pojasu Gaze, tvrdeći da su tamo stacionirani borci Hamasa. IDF je ovo objavio na svom Telegram kanalu. Istovremeno, palestinska strana je najavila brojne žrtve među stanovništvom.

„Komandno-kontrolni centar služio je kao utočište za komandante Hamasa, iz kojeg su planirani i izvođeni razni napadi na ID i Izrael. Brojni koraci su preduzeti pre napada kako bi se smanjio rizik od povrede civila“, navodi se u izveštaju.

Istovremeno, palestinska civilna odbrana je saopštila da je u napadu na školu poginulo je najmanje 40 ljudi. AFP prenosi da je ID napala zgradu sa tri rakete. Prema preliminarnim podacima, u udaru je poginulo najmanje 90 ljudi.

„Broj poginulih kreće se od 90 do 100, a nekoliko desetina je povređeno. Tri izraelske rakete pogodile su školu u kojoj se nalaze izbeglice“, navodi se u izveštaju.

Naharnet je javio da je komandant palestinskog pokreta Hamas Samer al-Hadž poginuo 9-avgusta od posledica napada dronom izraelskih vazduhoplovnih snaga na automobil u libanskom gradu Saidi.

Kako je preneo portal, povređen je još jedan borac islamskog otpora u automobilu.

Ranije su izraelske odbrambene snage izvele nove napade na Liban . Ovog puta u regionu Huaia na jugu ove zemlje. Pored toga, napadnute su vojne ustanove šiitskog pokreta u regionu Ajtarun.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati