logo

11 Aug 2024

IZRAEL GAĐA CILJEVE HEZBOLAHA U JUŽNOM LIBANU

clock 11 Aug 2024

izraelska-avijacija1_nn.webp

Izraelske odbrambene snage (IDF) izvestile su da su u subotu uveče napale vojne ciljeve Hezbolaha u Libanu. U izveštaju se pojašnjava da se radi raketnim bacačima Hezbolaha. IDF je ovo objavila na svom Telegram kanalu.

„Vojnici IDF-a otkrili su raketne bacače u oblastima Hula i Hilat Aldaba u južnom Libanu i napali ih“, navodi se u izveštaju.

Napominje se da je takođe pogođen „dron Hezbolaha spreman za ispaljivanje i terorista koji pripada Hezbolahovoj vazdušnoj jedinici koja deluje u toj oblasti“.

Kako navodi ID, 10-avgusta uveče je nekoliko bespilotnih letelica lansirano prema Izraelu. Jedan od njih je presretnut. Na terenu su zabeležena razaranja, ali nema podataka o povređenima.

Izraelska vojska napala je raketne bacače u oblastima naselja Hula i Hilat al-Daba u južnom Libanu, kao i vojne objekte Hezbolaha i skladište oružja u oblastima naselja Hanin, Aita al-Šab, Hiam i Blida.


Hezbolah podržava palestinski pokret Hamas u ratu sa Izraelom u pojasu Gaze. Krajem jula Izrael je izveo vazdušni napad na Bejrut, usled čega je poginuo komandant libanskog pokreta Faud Šukr. Lider Hezbolaha Hasan Nasralah je tada rekao da je sukob sa Izraelom „ušao u novu fazu na svim frontovima“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati