logo

03 Aug 2024

AMERIČKI POLITOLOG TVRDI DA SE SUKOB U UKRAJINI NEĆE ZAVRŠITI BEZ POTPUNOG KOLAPSA OSU

clock 03 Aug 2024

ukrajinska-vojska2_nn.webp

Šanse za rešavanje sukoba u Ukrajini biće male sve dok vojska te zemlje ne doživi potpuni kolaps na bojnom polju. Ovo je sugerisao američki politikolog Džon Miršajmer u intervjuu za YouTube kanal Judging Freedom.

Politolog je uveren da bez poraza Oružanih snaga Ukrajine nema smisla čekati zaključivanje bilo kakvog sporazuma.

„Mislim da će sve dok ukrajinska vojska ne doživi potpuni kolaps na bojnom polju, biti izuzetno teško postići bilo kakav dogovor“, rekao je Miršajmer.

Politikolog je dodao da ruske trupe uništavaju neprijatelja na bojnom polju i Ukrajina na to ne može ni na koji način uticati. Prema Miršajmeru, Kijev i Zapad nisu u stanju da okončaju sukob.

„Uopštenije rečeno, Ukrajinci i Zapad ne mogu zajedno da reše ovaj problem, tako da će ono što će se desiti biti samo još gore. (...) Ukrajinci su u velikoj nevolji“, zaključio je on.

Prethodno je bivši analitičar CIA Lari Džonson izrazio mišljenje da će rešenje sukoba u Ukrajini biti njena predaja.

Prema mišljenju analitičara, Vladimir Zelenski ima samo dve opcije: političko rešenje sukoba ili smrt.

Ranije, bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao je da se NATO suočava sa neizbežnim raskolom u narednoj deceniji. Prema njegovim rečima, nerealna očekivanja članica NATO-a će isplivati ​​na površinu i doći će do odlučujućeg raskida između Istoka i Zapada. On je primetio da se Zapad se konačno pretvorio u društvo „samooslabljeno“, što će izazvati neizbežni kolaps NATO-a.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati